13 Kasım 2015 Cuma

Minecraft Nedir?

 Minecraft,küplerle çeşitli yapmanızı sağlayan 2 ve 3 boyutlu bir oyundur.Minecraft'ı Markus ''Notch'' Person tarafından yapılmıştır.Minecraft'ı Notch'un kurduğu MOJANG tarafından geliştirilmektedir.Şimdi bahdeleim oyundan...
 Minecraft'ta 4 tane mod vardır.Bunlar:

Hayattta Kalma(Survival): 

Bu modda hayatta kalmak için tarla yapabilir,yaratıklarla savaşabilir,evler,köyler vs.yapıp bulabilirsiniz.Creative'de iseniz /gamemode 0 yazarak survival moda geçebilirsiniz.Bu modda iken acıkırsınız açığınızı gidermek için yemek yemelisiniz.

Yaratıcı(Creative):

Bu modda iken bütün eşyaları kullanabilirsiniz ve acıkmassınız,istediğin eşyadan sınırsız sayıda alıp kullanabilirsin.Bu mod genellikle kendi dünyanı oluşturmak için birebirdir.anı zamanda yaratıklar size saldırmaz,bu moddayken uçabilir ve her türlü bloğu anında kırabilirsiniz(katman kayası dahil).Survival moddan Creatve moda geçmek için /gamemode 1 yazmanız yeterlidir.

Zorlayıcı(Hardcore):

Bu modda ise yine hayatta kalma gibidir ancak öldüğünüzde bütün dünya ve eşyalarınız silinir.Bu moda komut yazarak geçemessiniz ve oyunun zorluğunu değiştiremezsiniz.

Macera(Adventure):

Bu mod macera modudur. Bu modda blokları doğru eşyalar ile kırabilirsiniz.Bu moda direk giremezsiniz bu moda girmek için /gamemode 2 yazmanız gerekmektedir.

Oyuna yeni doku paketleri(texturepack)indirip yada kendiniz yapıp kurabilirsiniz,bu sayede grafikler yada eşyalar sizin tarzınıza göre olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder